Poznata nova FIFA-ina ljestvica. Evo koja je Hrvatska

Foto: EPA

HRVATSKA nogometna reprezentacija je svoj put na Europskom prvenstvu završila već u skupini. U prvom kolu izgubila je od Španjolske 3:0, dok je protiv Italije i Albanije uzela po bod i bila među dvije najslabije trećeplasirane reprezentacije turnira. To se odrazilo i na njenu poziciju na FIFA-inoj ljestvici.

Iako će FIFA službeno tek za tri dana objaviti novi renking, nakon završenog Eura i Copa Americe statističari su izračunali novu ljestvicu. Prema njoj će Hrvatska biti 12. reprezentacija svijeta, što znači da je pala za tri pozicije. Argentina je i dalje prva reprezentacija svijeta.

Njemačka iza Hrvatske

Francuska je zadržala drugo mjesto, dok su se Španjolci s osme pozicije probili na treću. Drugi finalist Eura, Engleska, popela se za samo jedno mjesto i sad je četvrta reprezentacija svijeta. Zanimljivo, Njemačkoj ni plasman u četvrtfinale i sedam bodova u skupini nisu bili dovoljni da prestigne Hrvatsku te se nalazi na 14. mjestu. 

Podsjetimo, FIFA-in renking važan je prilikom određivanja jakosnih šešira. To se odnosi prije svega na ždrijeb za Svjetsko prvenstvo. Zasad nije poznato hoće li se pri određivanju ždrijeba u kvalifikacijama koristiti renking reprezentacija na ovoj ljestvici ili njihov ranking u Ligi nacija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.