Ralf Schumacher se jučer outao. Zbog jedne izjave iz 2021. prozivaju ga licemjerom

Foto: EPA

NEKADAŠNJI vozač Formule 1 Ralf Schumacher objavio je jučer na Instagramu fotografiju sa svojim partnerom i tako javno priznao da je homoseksualac. Brat Michaela Schumachera napisao je uz objavljenu fotografiju: "Najljepša stvar je kad u životu imaš pravog partnera s kojim možeš podijeliti sve."

Izazvalo je to reakcije na brojnim profilima društvenih mreža. Većina podržava Nijemca i njegovu odluku da se outa, ali ima i onih koji podsjećaju na njegove izjave iz 2021. godine i prozivaju ga licemjerom. Naime, tada je Lewis Hamilton vozeći Veliku nagradu Saudijske Arabije odlučio na kacigi imati duginu zastavu u znak potpore LGBT populaciji, koja u tom dijelu svijeta nema gotovo nikakva prava.

Tada je Ralf Schumacher u razgovoru za Sport1 rekao: "Njegove vrijednosti su važne i može ih predstavljati na društvenim mrežama. Pravo je pitanje zašto to uvijek radi na stazi, u Mercedesovoj uniformi. To može biti vrlo polarizirajuće pitanje. Ako vozači bez razmišljanja ulaze u takve stvari, to je opasno i sport to ne zaslužuje."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.