Savršen oproštaj legende. Argentini donio Copu, a onda se slomio i rasplakao

Foto: Profimedia

ARGENTINA je osvojila Copa Americu. U finalu je nakon produžetaka pobijedila Kolumbiju 1:0, a jedini pogodak zabio je Lautaro Martinez u 112. minuti. Finale će ostati obilježeno po ogromnom kaosu uoči početka, zbog kojeg je utakmica kasnila gotovo sat i pol. Naime, velik broj navijača uspio se probiti na Hard Rock stadion u Miamiju, iako nisu imali ulaznice.

Lautaro odlučio pobjednika, Messi u bolovima i suzama na klupi gledao kraj

Što se same utakmice tiče, Kolumbija je u prvom poluvremenu imala više od igre te je stvorila bolje šanse, dok se u drugom dijelu probudila i Argentina, no nijedna momčad nije uspjela postići pogodak i riješiti susret u 90 minuta. Dodajmo da je u 66. minuti Argentina ostala bez Lionela Messija, koji je zbog ozljede gležnja morao izaći iz igre.

Savršen kraj Messijevog Robina

Premda je pobjednika odlučio Lautaro Martinez, za igrača susreta proglašen je neuništivi Angel Di Maria. Bivši član Reala, Manchester Uniteda, Juventusa i PSG-a izašao je iz igre u 116. minuti, a kako mu je to bila zadnja utakmica u dresu Argentine, na izlasku nije mogao sakriti suze. Odigrao je fantastičnu utakmicu i u svom zadnjem nastupu za Argentinu donio joj je trofej. 

VIDEO: Arena Sport

''Bilo je zapisano da se ovako završi. Momcima sam prije utakmice rekao da sam sanjao da će se moja zadnja utakmica za Argentinu upravo ovako završiti. Da ćemo pobijediti. Ne znam ni što bih rekao. Osjećam se savršeno. Vječno ću biti zahvalan što sam bio dio ove generacije. Dao sam sve što sam imao i sretan sam i ispunjen što odlazim na ovakav način", nakon utakmice je rekao Di Maria.

Di Maria je za Argentinu debitirao davne 2008., a u najdražem dresu je odigrao 144 utakmice na kojima je zabio 31 gol uz 32 asistencije. U dresu Argentine je osvojio dvije Cope, jednu zlatnu olimpijsku medalju (2008. u Pekingu), svjetsko srebro 2014. i zlato na SP-u u Kataru 2022.

Vratili su Messiju dug

Uz Messija je godinama bio ključna karika Argentine, pa su ih novinar zvali Batman i Robin. Di Maria se nakon susreta s Kolumbijom osvrnuo i na ozljedu svog Batmana Messija koji je zbog ozljede u suzama morao izaći  iz igre. 

''Tužan sam što je Leo zbog ozljede morao na ovakav način završiti utakmicu. Međutim, jednom smo morali i bez njega osvojiti trofej i učiniti ga sretnim. Ova večer je bila večer kad smo mu sve vratili", rekao je krilni igrač Benfice koji se od reprezentacije oprostio na najbolji mogući način. Sa zlatom oko vrata i peharom za MVP-a finala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.