Fizioterapeut: Radite ovu vježbu nekoliko puta tjedno i sagorijevat ćete masti u snu

Foto: Pexels

Kad mislimo na vježbe snage koje sagorijevaju kalorije, možda prvo pomislimo na intenzivne kardio vježbe. No, stručnjaci tvrde da takve vježbe nisu neophodne za izgradnju izdržljivosti i snage dok sagorijevamo masnoće.

Poznavanje vježbi bez opreme, koje možemo izvoditi bilo gdje i bilo kada, ključno je za sprječavanje ili gubitak viška masnog tkiva.

"Da biste sagorjeli masnoću, morat ćete ostati dosljedni vježbanju kako biste potrošili više kalorija nego što ih unosite. Jednostavne i održive rutine koje se mogu često provoditi tijekom dana mogu značajno doprinijeti mršavljenju", kaže fizioterapeut dr. Landon Uetz za Parade.

Ipak, tvrdi da jedna vježba posebno može sagorjeti salo i izgraditi snagu.

"Marinci su vježba koja kombinira skok iz čučnja i sklek u jedan kontinuirani pokret. Općenito se koristi u zdravlju i fitnesu za poboljšanje izdržljivosti zbog svojih brzih i ponavljajućih pokreta koji se mogu izvoditi određeno vrijeme", objašnjava dr. Uetz.

Osobni trener, Mike Julom, dodaje da marinci mogu pomoći pri mršavljenju jer je to vježba visokog intenziteta koja sagorijeva puno kalorija u kratkom vremenu. "Također, marinci kombiniraju snagu i kardio trening, što znači da ne sagorijevate samo masnoću, već i gradite mišiće, što može dodatno poboljšati vaš metabolizam", zaključio je Julom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.