Želite smanjiti salo na trbuhu? Prakticirajte jednu naviku, kaže liječnica

Foto: Unsplash

Gubitak viška trbušne masnoće može značajno poboljšati naše cjelokupno zdravlje.

"Višak trbušne masnoće obično je znak upozorenja na previše visceralne masnoće. Višak visceralne masnoće doprinosi razvoju i napredovanju bolesti povezanih s pretilošću, kao što su dijabetes i povišeni kolesterol", kaže specijalistica gastroenterologije i medicine za pretilost, dr. Lauren Donnangelo, za Parade.

Različiti čimbenici pridonose količini sala na trbuhu, od kojih neke (npr. genetika) ne možemo kontrolirati. Međutim, navike i rutine također su važne, a njima, srećom, možemo upravljati.

Svakodnevno hodanje i trening snage odlični su za početak

"Pacijenti koji planiraju i pridržavaju se zdravih rutina obično su najuspješniji u gubitku i dugoročnom održavanju težine. Pripremljenost i dosljednost su ključni", dodala je gastroenterologinja.

Istaknula je jednostavnu naviku koja može značajno smanjiti salo na trbuhu - tjelovježba.

"Povećajte tjelesnu aktivnost. Svakodnevno hodanje i trening snage dva puta tjedno odlični su za početak", savjetuje dr. Donnangelo.

Preporuke Američkog udruženja za srce (AHA) za tjelesnu aktivnost podržavaju ovu ideju. AHA preporučuje najmanje 150 minuta aerobne aktivnosti umjerenog intenziteta ili 75 minuta snažne aktivnosti tjedno, po mogućnosti raspoređenih na nekoliko dana. Međutim, AHA navodi da se čak i napor malog intenziteta može boriti protiv nekih učinaka sjedilačkog načina života.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.