Bivši prvotimac šampionske Rijeke potpisao za Šibenik

Foto: HNK Šibenik

LEONARD ZUTA novi je igrač HNK Šibenik. Stiže iz švedske Brommapojkarne. Rođen je 9.kolovoza 1992.godine u Göteborgu te igra na poziciji lijevog beka. Osim za Brommapojkarnu, Zuta je u karijeri nastupio za Vastra Frolundu, Hacken, Rijeku, Konyaspor, Lecce i Valerengu. Ugovor sa Šibenikom potpisan je na jednu godinu uz mogućnost produljenja na još jednu.

Pratitelji SHNL-a najviše ga pamte iz redova Rijeke gdje je imao zlatno doba svoje karijere. S Rijekom je osvojio dvostruku krunu u sezoni 2016./17. te je po izboru navijača proglašen najboljim lijevim bekom desetljeća. U najvišem rangu hrvatskog nogometa upisao je više od 100 nastupa.Također, Zuta je zaigrao za seniorsku nacionalnu selekciju Sjeverne Makedonije 15 puta. 

“Presretan sam zbog dolaska u Šibenik, kroz karijeru sam puno puta igrao na Šubićevcu, ali na suprotnoj strani. Stiglo je vrijeme da obučem i narančasti dres. Znam da je riječ o klubu bogate tradicije, s vjernim navijačima. Veselim se novim izazovima te vjerujem u uspjehe s Narančastima", izjavio je po dolasku u novog hrvatskog prvoligaša.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.