Dinamo izgleda moćno. Ovako bi mogao izgledati sastav prvaka Hrvatske u novoj sezoni

Foto: Luka Stanzl, Matija Habljak/PIXSELL

DOK Sergej Jakirović polako privodi kraju pripreme za novu sezonu, sportski direktor Marko Marić dosad je, barem na prvi pogled, odradio sasvim solidan posao. Za nula eura došli su stoperi Raul Torrente i Samy Mmaee, uskoro bi trebao biti završen i transfer Juana Cordobe iz Kolumbije, a svakako najveće ime je Marko Pjaca.

Istovremeno se klub riješio Boška Šutala i Marka Bulata, koji su otišli u Standard iz Liegea. Riješio se, iako po inerciji, Josipa Drmića, kojemu je istekao ugovor od milijun eura po sezoni, a radi se i na drugim transferima. Za Darija Špikića postoji interes MLS-a, slično je i s Franom Brodićem, a Petar Sučić je na odlasku u talijanski Como, baš kao i Mauro Perković u Nizozemsku.

Dinamo izgleda iznimno dobro

Iako je prijelazni rok tek počeo, Dinamo već sad, tri tjedna prije početka sezone, na papiru izgleda iznimno dobro. Na skoro svakoj poziciji ima dva igrača, na nekima i po tri, a ima i pozicija na kojima ne bi bilo loše još nekoga dovesti.

Torrente i Mmaee možda neće odmah biti prvi Jakirovićev izbor, ali ideja je da s vremenom, kad malo pohvataju suigrače, postanu standardni. Torrente je došao s iskustvom igranja u La Ligi, a Mmaee je za Ferencvaroš tri sezone zaredom igrao u Europi. Obojica su došla s dobrim preporukama i, s obzirom na to da su bili besplatni, djeluju kao dobar posao.

Ovo bi trebala biti polusezona Takuye Ogiware. Simpatični Japanac dugo se patio s ozljedom, ali je u finišu sezone bio jako dobar. Jakirović je govorio da je Ogiwara najbrži igrač u ligi i, pokaže li se dobrim, Dinamo bi ga u siječnju mogao otkupiti.

Najveća nepoznanica je vezna linija

Puno se očekuje i od Ronaela Pierre-Gabriela, koji će prvi put s Dinamom odraditi kompletne pripreme, već dobro poznaje momčad i trebao bi biti jedan od ključnih igrača u ovoj sezoni. Malo je istegnuo ložu na zadnjoj prijateljskoj utakmici, ali to neće biti ništa strašno.

Trenutačno najveća enigma je vezna linija. Ode li Petar Sučić, izgubit će se jedan igrač u rotaciji, a tek ćemo vidjeti hoće li doći neka prava ponuda za Martinu Baturinu. Sukladno tome će Dinamo reagirati na tržištu, a najveća želja trenutačno mu je Timi Max Elšnik, kojeg može dobiti za oko milijun i pol eura iz Olimpije.

Pitanje je i koliku ulogu će igrati Arijan Ademi, koliko prilika će ove sezone dobiti mladi Luka Vrbančić, ali ako dođe još jedan igrač (pod uvjetom da Sučić bude prodan), Dinamo bi trebao imati dovoljnu širinu.

Puno opcija u napadu

A širine svakako ima u prednjoj liniji. Došao je Marko Pjaca, oporavlja se Luka Stojković, Kolumbijac je pred vratima, a tu je i Arber Hoxha. O Pjaci ne treba puno pričati, a jako dobro je što i Stojković i Hoxha mogu igrati na oba krila pa će tu biti dosta opcija.

Izvrsna vijest za Dinamo je da nitko nije aktivirao klauzulu Brune Petkovića, koja je do ponedjeljka iznosila 2.5 milijuna eura. U jednom trenutku činilo se da je Petković bliže odlasku nego ostanku, ali se situacija u međuvremenu promijenila i on bi trebao ostati. No, ulazi u zadnju godinu ugovora i klub bi trebao napraviti sve da ga zadrži.

Petković mora ostati

Novi ugovor potpisao je Sandro Kulenović, Dinamov junak iz sjene iz prošle sezone, koji je odigrao neke jako dobre utakmice i zabio vrlo važne golove. On je prva rezerva Petkoviću, bit će i utakmica u kojima će moći zajedno igrati, ali Dinamo ne smije ostati na dva napadača ako proda Brodića.

Za to još ima i više nego dovoljno vremena. Kako sad stvari stoje, Dinamo ima vrlo jak kadar za okvire SHNL-a, koji počinje 2. kolovoza, i ako zadrži Petkovića, imat će realne šanse da se dočepa Lige prvaka. To bi, jasno, bio ogroman dobitak na svim razinama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.