Hajduk doveo krilo iz druge francuske lige. Pogledajte predstavljanje

Foto: Robert Matić / Hajduk.hr

ABDOULIE SANYANG (25) novi je igrač Hajduka. U splitski klub stiže iz Grenoblea, iz druge francuske lige, a potpisao je do ljeta 2027. godine. Gambijac se uklapa u profil igrača kakvog traži trener Gennaro Gattuso. Radi se o 173 cm visokom ljevonogom krilnom igraču, kojem je primarna pozicija na desnoj strani, ali je u karijeri odigrao i puno utakmica na lijevoj strani te u vrhu napada.

Kalinić: Gattuso ga je želio

Sportski direktor Nikola Kalinić je rekao: "Abdoulie je profil invertiranog desnog krila, što nam je bila prioritetna pozicija u aktualnom prijelaznom roku. Radi se o igraču odličnih brzinskih sposobnosti, dobrog driblinga i kretnji po dubini. U procesu skautinga je već dvije godine, a trener Gattuso i njegov stožer označili su ga kao igrača kojeg žele imati kao opciju na poziciji desnog krila."

Hajduk je na originalan način predstavio svoju prinovu:

Drugi Gambijac u povijesti Hajduka

Postao je prvi gambijski igrač u Hajduku nakon veznjaka Hamze Barryja, koji je za Bijele igrao od 2016. do 2020. godine. Krase ga brzina, eksplozivnost i dobar dribling. Jako dobro rješava situacije jedan na jedan i kreativan je u zadnjoj trećini. Također se ističe da je defenzivno odgovoran nogometaš. S druge strane, brojke mu nisu impresivne.

Grafika: Sofascore

Igra za reprezentaciju Gambije

Aktualni je reprezentativac Gambije, za koju je nastupio u 15 utakmica većinom ulazeći s klupe, a posljednji nastup je imao pred malo više od mjesec dana u kvalifikacijama za Svjetskog prvenstvo, kada je njegova reprezentacija slavila 5:1 protiv Sejšela. Zasad nema niti jedan gol ni asistenciju u nacionalnom dresu.

Karijeru je počeo u domaćem klubu Superstars Academy, koji je orijentiran isključio na razvoj mladih igrača, a zanimljiva je poveznica da je iz tog kluba jedan igrač u prošlosti došao u Hajduk. Radi se o zaboravljenom Gambijcu imena Pa Omar Babou, koji je u sezoni 2017./18. odigrao tri utakmice za drugu momčad i zabio jedan pogodak.

Zabio 12 golova za Grenoble

Sanyang je na ljeto 2018. godine prešao u bugarskog prvoligaša Hebar Pazardzhik, gdje nije odigrao nijednu utakmicu te se nakon par mjeseci vratio u matični klub, a onda na ljeto 2019. godine otišao u belgijski Lommel.

Tamo je u jednoj sezoni odigrao 23 utakmice u drugom rangu, uz učinak od tri gola i tri asistencije. Sljedećeg ljeta je ponovno promijenio klub i otišao u Beerschot, koji se natječe u prvoj belgijskoj ligi.

Tamo se zadržao godinu i pol dana, skupio 31 nastup te zabio jedan gol i tome dodao tri asistencije. U siječnju 2021. godine prešao je u svoj aktualni klub Grenoble. U drugom rangu francuskog nogometa je skupio dosad 77 nastupa, u kojima je zabio 12 golova i upisao sedam asistencija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.