Hajduk pobijedio u prijateljskoj utakmici. Perišić odigrao prve minute na pripremama

Foto: Robert Matić/Hajduk.hr

HAJDUK danas odrađuje dvostruki program. Momčad trenera Gennara Gattusa će u istom danu odigrati dvije prijateljske utakmice, a u prvoj koja je počela u 10 sati na pomoćnom terenu poljudskog stadiona su slavili 2:0 protiv Croatije Zmijavci. Jutrošnji protivnik Bijelih se natječe u drugom rangu hrvatskog nogometa i prošle sezone su završili na devetom mjestu od 12 momčadi.

Najveća vijest je da se u momčad vratio Ivan Perišić koji je dobio produženi odmor nakon završetka Eura i pripremama se priključio 13. srpnja nakon što su se Bijeli vratili iz Slovenije gdje su odradili središnji dio priprema za novu sezonu. On bi svakako bio ključan igrač Hajduka u novoj sezoni, ali i dalje je upitno hoće li ostati u Splitu. U njegovom ugovoru koji traje do sljedećeg ljeta postoji klauzula po kojoj može nakon 29. kolovoza napustiti Hajduk za odštetu od 200 tisuća eura.

Pukštas i Brajković strijelci za pobjedu

Na utakmici koja je bila zatvorena za javnost sudio je splitski sudac Duje Strukan, a Hajduk je nastupio u sastavu: Lučić (od 70. Silić), Hrgović (od 60. Đolonga), Elez, Šarlija, Diallo, Jurak, Krovinović, Pukštas, Perišić (od 46. Brajković), Sahiti, Antunović.

Hajduk je poveo u 31. minuti, na ubačaj s desne strane najbolje je reagirao Rokas Pukštas i udarcem glavom svladao protivničkog vratara. U 67. minuti konačnih 2:0 postavio je Roko Brajković. Hajdukov napadač lijepo se driblingom oslobodio svog čuvara i udarcem s distance zatresao mrežu.

Trener Gennaro Gattuso koristio je u ovom susretu samo 14 igrača, a Bijele u popodnevnom terminu od 18:30 očekuje još jedna utakmica u kojoj će im protivnik biti Široki Brijeg. Klub iz Bosne i Hercegovine je prošle sezone zauzeo osmo mjesto u konkurenciji 12 momčadi nacionalnog prvenstva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.