Izbornik U-20 hrvatskih košarkaša nakon blamaže: Ne mogu opisati koliko me sram

Foto: Josip Regovic /PIXSELL

NAKON što je seniorska reprezentacija Hrvatske vrlo dobrim igrama u posljednjih godinu dana vratila poljuljanu vjeru u hrvatsku košarku, navijači su dobili još jedan bolan udarac.

Hrvatska U-20 reprezentacija na EP B divizije u Rumunjskoj izgubila je od Finske i Slovačke i nije se uspjela plasirati u četvrtfinale gdje bi tražila mogućnost povratka u elitnu diviziju, iz koje je ispala prošle godine. Hrvatska je u prvom kolu pobijedila Latviju, ali je onda izgubila od Finaca i Slovaka i završila je kao trećeplasirana u grupnoj fazi. Kako samo dvije najbolje momčadi iz svake skupine idu u četvrtfinale, igrači izbornika Jakše Vulića igrat će za plasman od devetog do 16. mjesta. 

Vulić: Sram me je

Nakon šokantnog poraza od Slovačke i gubitka mogućnosti za povratak u A diviziju, izbornik Vulić je komentirao da ga je sram i da svu krivicu preuzima na sebe. 

"Porazom od Slovačke ostali smo bez četvrtfinala i mogućnosti da se borimo za povratak u A diviziju. Ne mogu uopće opisati razočaranje i sram našim izvedbama protiv Finske i Slovačke. Imali smo problema s otkazima, ozljedama, naknadnim popunjavanjem rostera, ali to nikako ne može biti opravdanje za loš nastup na ovom prvenstvu. Sva krivnja i odgovornost je na meni kao treneru ove momčadi i dugujem ispriku, najprije HKS-u, a onda i svim ljubiteljima košarke u Hrvatskoj. Moramo, koliko god bilo teško, dostojno odraditi preostale utakmice za plasman od 9. do 16. mjesta", rekao je Vulić. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.