Kontroverzna francuska zvijezda ostala bez kluba

Foto: EPA

ADRIEN RABIOT (29) od danas je i službeno slobodan igrač. Iz Juventusa je potvrđeno kako je francuski veznjak napustio klub po isteku ugovora. Rabiot nije htio prihvatiti Juventusovu ponudu oko produljenja vrijednu sedam milijuna eura po sezoni i sada će se bez odštete priključiti nekom drugom klubu. Prema Transfermarktu vrijedi 35 milijuna eura.

Vrijedi 35 milijuna eura

Rabiot je bio član PSG-a, Toulousea i Juventusa. U torinskom klubu je bio od 2019. godine i dosad je za njega upisao 177 nastupa, 17 pogodaka i 12 asistencija. Ima i 48 nastupa za francusku reprezentaciju te četiri gola. 

Igra za reprezentaciju Francuske

Nastupao je na minulom Euru i s Francuskom je dogurao do polufinala. S Juventusom je bio prvak 2020. godine, a osvojio je i dva kupa te jedan superkup. S reprezentacijom Francuske je osvojio Ligu nacija prije tri godine, a 2022. je izgubio u finalu Mundijala od Argentine.

Kontroverzna majka menadžerica

Rabiot je u nogometnim krugovima poznat po kontroverzama zbog majke i menadžerice Veronique, koja ga zastupa. Zbog nje su mu propali mnogi transferi. Rabiot je prije pet godina bio nadomak Barcelone, no Veronique je pokvarila dogovor jer je tražila više novca. Isto se dogodilo sada i s Juventusom. Obitelj Rabiot tražila je više novca od Talijana, no oni nisu htjeli na to pristati. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.