Kroosa pitali tko su mu trojica najboljih suigrača iz Reala. Evo što je odgovorio

Foto: EPA

NJEMAČKA reprezentacija oprostila se od netom završenog Europskog prvenstva porazom od Španjolske u produžetku četvrtfinala natjecanja. Španjolci su imali prednost od 51. minute, kada je zabio Dani Olmo, a na 1:1 poravnao je Florian Wirtz u 89. minuti. Mikel Merino je golom u 119. minuti gurnuo Španjolsku u polufinale, rastužio Njemačku i zaključio karijeru Tonija Kroosa (35).

Sjajni veznjak najavio je da će se umiroviti nakon Eura, a kako su Španjolci izbacili njegove Nijemce, to umirovljenje postalo je službeno. Karijeru je započeo u Hansi Rostock, a potom je otišao u Bayernov omladinski pogon 2006. godine. U sezoni 2009./2010. igrao je na posudbi u Bayer Leverkusenu, gdje je eksplodirao. Odigrao je zatim nekoliko sjajnih sezona za Bayern, da bi prije deset godina prešao u Real Madrid, u kojem je s Lukom Modrićem i Casemirom tvorio legendarni trojac u veznom redu.

Za Real je odigrao 464 utakmice. Zabio je 28 golova te 98 puta asistirao. Za reprezentaciju Njemačke ima 113 nastupa i 17 golova, a 2014. je u Brazilu osvojio Svjetsko prvenstvo kao jedan od ključnih igrača reprezentacije Joachima Lowa. S Realom je pet puta osvojio Ligu prvaka, četiri puta španjolsko prvenstvo i slavio s njim 22 trofeja. S Bayernom je triput bio njemački prvak, a jednom europski.

"Modrić je jedan od trojice najboljih s kojima sam igrao u Realu"

Produžetke utakmice između Njemačke i Španjolske također je obilježila jedna kontroverzna situacija u kaznenom prostoru Španjolske. Marc Cucurella je evidentno igrao rukom nakon udarca Jamala Musiale, ali suci se nisu odlučili na kazneni udarac. Moguće je da je tom udarcu prethodilo i zaleđe Füllkruga.

Kroos je sada prvi put progovorio o toj nedosuđenoj ruci tijekom gostovanja u podcastu "Einfach mal Luppen": "Do danas me to nije pretjerano mučilo. Uopće nisam vidio tu ruku, nisam bio u poziciji vidjeti da je to bila relativno čista ruka, tako da se nisam zamarao sucem u tom trenutku, nisam obraćao pozornost na njega. Naljutio sam se tek kasnije, kad sam vidio ponovljenu snimku.

Na terenu sam mu pogrešno vjerovao. Mislim da je barem trebao pogledati situaciju. Mislim da je problem u tome što je znao da ako pogleda, mora dosuditi kazneni udarac. Suci sami ne mogu sa stopostotnom sigurnošću interpretirati situaciju. Na kraju smo jedino mogli to prihvatiti."

Na pitanje koja su mu tri najbolja suigrača iz Reala odgovorio je bez okolišanja: "Bit ću nekorektan ako nekoga izostavim, ali ako baš moram imenovati trojicu, to su Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos i Luka Modrić."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.