Olmo pred transferom karijere. Španjolci: Njegov agent je na pregovorima

Foto: EPA

UNATOČ financijski nepovoljnoj situaciji i mogućim problemima s prijavom igrača, Barcelona je aktivna na tržištu u ljetnom prijelaznom roku. Mundo Deportivo navodi da se sportski direktor kluba Deco već susreo s agentima Nica Williamsa, a sad se piše da je odradio i sastanak s agentom Danija Olma.

Olmo je igrač RB Leipziga i pod ugovorom je do kraja sezone 2026./27. U tom ugovoru postoji klauzula prema kojoj može otići ranije bude li je drugi zainteresirani klub aktivirao bankovnim jamstvima u visini od 60 milijuna eura. Za to klubovi imaju još dva dana, a onda klauzula prestaje vrijediti. Španjolski veznjak koji je na Euru zabio tri gola i podijelio dvije asistencije nakon subote koštat će puno više.

Interes za njega pokazali su Manchester City, Manchester United, Atletico Madrid, Bayern, PSG..., no nije tajna da Olmo ne bi imao ništa protiv povratka u Barcelonu, u kojoj je i započeo karijeru. Kao tinejdžer je iz Barcine klupske akademije stigao u Dinamo, u kojem je nastavio razvoj i ostvario transfer u Leipzig.

Dinamo čeka rasplet pregovora

Dinamo je u tom poslu zaradio 29 milijuna eura (prema Transfermarktu), a mogao bi zaraditi i više. Prvak Hrvatske u ugovor je ugradio klauzulu po kojoj mu pripada i 20 posto od zarade koju će njemački klub imati prilikom Olmove prodaje.

S obzirom na to da je Olmova odštetna klauzula u Leipzigu 60 milijuna eura, jasno je da, ako Nijemci prodaju Katalonca za navedeni iznos, njihov profit u odnosu na ono što su za njega platili Dinamu iznosi 31 milijun eura. Od tog iznosa bi Dinamu išlo 20 posto ili 6.2 milijuna eura.  

Brigu o karijeri Danija Olma vodi Andy Bara. On je bio zaslužan i za dolazak Olma u Dinamo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.