Rakitić dolazi u Hajduk. Romano objavio detalje posla

Foto: Screenshot

IVAN RAKITIĆ (36) postat će novi igrač Hajduka, objavio je najpouzdaniji insajder Fabrizio Romano te napisao "here we go", što znači da je posao dogovoren te mu predstoji samo službena objava. Legendarni hrvatski veznjak trebao bi potpisati dvogodišnji ugovor sa splitskim klubom.

Podsjetimo, Romano je u ponoć bio objavio da je Rakitić raskinuo ugovor s Al Shababom. Sada je otkrio da mu je u Saudijskoj Arabiji bilo lijepo, ali "želio se iskušati u Hrvatskoj". Romano napominje da su ključne uloge u dolasku Rakitića odigrali trener Gennaro Gattuso, sportski direktor Nikola Kalinić i Ivan Perišić kao igrač.

Rakitić u Al Shababu zarađivao 15 milijuna eura po sezoni

Sredinom lipnja objavili smo da Kalinić, koji je donedavno bio napadač Hajduka, radi na dolascima Rakitića i bosanskohercegovačke legende Edina Džeke (38), koji nastupa za Fenerbahče. Jedina prepreka bio je saudijski klub, u koji je Rakitić stigao krajem siječnja ove godine nakon što je raskinuo ugovor sa Sevillom.

Rakitić je u Al Shababu zarađivao 15 milijuna eura po sezoni te mu je ugovor trajao do konca lipnja 2025. godine. No odlučio je ranije završiti saudijsku avanturu, nakon svega osam utakmica, jednog gola i jedne asistencije. U Hajduku će, naravno, morati pristati na znatno manje financijske uvjete.

Rakitić je imao sjajnu karijeru

Rakitić je tijekom sjajne karijere nastupao za Basel, Schalke, Barcelonu i Sevillu, čija je legenda. Sakupio je 106 nastupa i 15 pogodaka za hrvatsku reprezentaciju i s njom osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu 2018. No nikad nije zaigrao u SuperSport HNL-u s obzirom na to da je rođen u švicarskom Möhlinu.

Rakitić je davna želja Hajduka, a on također nikada nije krio koliko voli taj klub i Split. Hajduk bi mu trebao biti šesti i vjerojatno posljednji klub trofejne karijere, a vrlo skoro bi i Hajduk mogao objaviti njegov dolazak.

U kakvoj će formi Rakitić doći u Hajduk?

Bogati saudijski klubovi proteklih godina doveli su brojne europske nogometne zvijezde, uglavnom u kasnijim fazama njihovih karijera. Novi val transfera na Bliski istok pokrenuo je Cristiano Ronaldo (39) početkom 2023. godine. U narednim mjesecima, među ostalima, stigli su veznjak Liverpoola Jordan Henderson (34), zvijezda Intera i Hrvatske Marcelo Brozović (31) te španjolski branič Aymeric Laporte (30).

Upravo je na primjerima Brozovića i Laportea vidljiv različit utjecaj saudijskog nogometa na nogometaše. Dok je Brozović nakon jedne sezone u Al Nassru po mnogim stručnjacima znatno slabiji igrač no što je bio, pa su ga kritizirali i tijekom Europskog prvenstva, Laporte je bio prvotimac Španjolske koja je osvojila nedavni turnir.

Upitno je, stoga, u kakvom će stanju doći Rakitić u Hajduk nakon što je odigrao svega par utakmica u Al Shababu. Pritom valja napomenuti da je krajem 2023. godine bio dokapetan Seville i jedan od njezinih standardnih prvotimaca sa šest nastupa i tri asistencije u Ligi prvaka. Tim više je njegov odlazak u Al Shabab bio iznenađenje. No, kao što je sada jasno, nije se ondje dugo zadržao.

Grafika: Sofascore

Komentari fanova na X-u

Romana na X-u (bivšem Twitteru) prati više od 20 milijuna ljudi. U 20-ak minuta nakon objave o Rakitiću, pratitelji su ostavili 250 komentara i gotovo 6000 reakcija. Neki od komentara su:

"Koji je to klub?"

"Fab... Nikoga sada nije briga za Rakitića. Može neka vijest o novim igračima Manchester Uniteda?"

"Nije mogao igrati u Saudijskoj Arabiji, standard je ondje viši od očekivanog. Neka mu je sa srećom."

"Pobjegao je iz Al Shababa, kao i Banega."

"Vraća se kući."

"Legenda."

"Za one koji ne znaju, on je u svojim najboljim danima bio nešto posebno, jedan od najboljih veznih igrača ikad. Šteta što nije cijenjen poput ostalih."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.