Rijeka doznala protivnika u kvalifikacijama za Europsku ligu

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

HRVATSKI nogometni prvoligaši Rijeka i Osijek doznali su imena svojih suparnika na startu nove europske sezone. Rijeka će u 2. pretkolu Europske lige igrati protiv rumunjskog Corvinul Hunedoara, dok će Osijek u 2. pretkolu Konferencijske lige igrati protiv estonske Levadije. Splitski Hajduk već otprije zna kako će svoj europski put ove sezone u Konferencijskoj ligi započeti dvobojima protiv HB-a iz Torshavna s Farskih otoka.

Već je nakon prve utakmice 1. pretkola Europske lige bilo jasno protiv koga će igrati momčad s Rujevice. Rumunjski sastav Corvinul iz Hunedoare je u prvom susretu kao gost svladao mađarski Paks s 4:0. U uzvratnom susretu Mađari su slavili s 2:0, ali to nije bilo dovoljno za prolaz. Rijeka će u prvom susretu 2. pretkola 25. srpnja biti gost, dok je uzvrat na Rujevici 1. kolovoza.

Osijek protiv Estonaca

Osijek u kvalifikacije kreće iz 2. pretkola Konferencijske lige protiv estonske Levadije. Estonci su u uzvratnom susretu 1. pretkola na svom travnjaku odigrali 0:0 protiv litavskog Šiauliaija obranivši tako 2:0 pobjedu iz prve utakmice. Osijek će 25. srpnja u prvoj utakmici 2. pretkola biti domaćin, dok je uzvrat 1. kolovoza u Estoniji.

Splitski Hajduk već otprije zna kako će svoj europski put ove sezone u Konferencijskoj ligi započeti dvobojima protiv HB-a iz Torshavna s Farskih Otoka. Prva utakmica igrat će se u Splitu 25. srpnja, a uzvrat za tjedan dana u Torshavnu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.