Sopić: Daleko je od realnosti ono što želi hrvatska javnost

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

RIJEKA je jučer u prijateljskoj utakmici u Austriji izgubila od RB Salzburga 1:0. Jedini pogodak na utakmici zabio je Adam Daghim u 60. minuti na asistenciju srpskog reprezentativca Petra Ratkova. Rijeka je u ovoj utakmici imala problema s ozljedama nekih stožernih igrača poput Lindona Selahija i Marca Pašalića.

Rijeka uskoro kreće igrati u Europi

Rijeci je ovo bila generalna proba uoči drugog kola kvalifikacija za Europa ligu idućeg tjedna, gdje će joj protivnik najvjerojatnije biti rumunjska Hunedoara.

"Protiv Salzburga smo odigrali jednu kompaktnu utakmicu, bolja su ekipa, plaćaju igrače po 5-7 milijuna eura, nema se tu što dalje pričati. To što naša hrvatska javnost voli i želi, simo-tamo, to je daleko od realnosti", rekao je Rijekin trener Željko Sopić pa dodao:

"Imali smo realnih problema, pet igrača imaju manje ozljede, nadam se da će se pripremiti za utakmicu u četvrtak. Unaprijed smo dogovorili utakmicu protiv Triglava, dali smo priliku juniorima plus nekima koji su se vratili s posudbi, njih osam, devet. Kadar je takav pa su još trojica morala ući u igru koja su igrala protiv Salzburga."

"Zadovoljan sam pripremama"

Potom je rekao: "Jako sam zadovoljan s pripremama, osim tih ozljeda Fruka, Pašalića i Smolčića. Ove ostale stvari su bile okej, imali smo jednu mišićnu ozljedu, a neke stvari poput Selahijeve ozljede ili Gode, koji svoju vuče od prošle sezone, na to nismo mogli utjecati.

Gledajući Lindona u razgovoru s našim fizioterapeutima, tri od četiri naša igrača trebala bi se vratiti na vrijeme za utakmicu protiv Rumunja. Možda i sva četiri. Prije utakmice Europske lige pokušat ćemo osvježiti igrače, radit ćemo na završnici i prekidima. U utorak nam je zadnji trening, u srijedu, kad dođemo tamo, bilo bi suludo pokazati prekide koje želimo raditi."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.