Velež primio pet komada u Andori pa ispao iz Europe

Photo: Denis Kapetanovic/PIXSELL

VELEŽ iz Mostara ispao je u prvom kvalifikacijskom pretkolu za Konferencijsku ligu. Danas ga je u Andori pobijedio Inter Escaldes 5:1 te ukupnim rezultatom 6:2 prošao u sljedeću rundu. BiH predstavniku se dogodila jedna od najvećih blamaža u povijesti, kao i kompletnom tamošnjem nogometu.

Velež je mogao povesti

Velež je mogao povesti u 39. minuti, no Nermin Haskić nije iskoristio jedanaesterac. U 44. minuti Guillaume Lopez zabio je za vodstvo 1:0, a isti igrač u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena zabija za 2:0. Ante Oreč smanjuje u 53. minuti na 2:1, a u 57. Domi povećava prednost domaćina na 3:1.

Kolonija Hrvata u Veležu

Isti igrač u 84. zabija za 4:1, a konačnih 5:1 postavio je Andreu u 92. minuti. Za Velež su nastupali hrvatski nogometaši Karlo Išasegi, Dino Halilović, Mihael Mlinarić, Tonći Mujan i Ante Oreč. Velež s klupe vodi Damir Čanadi, nekadašnji trener Šibenika.

Inter u sljedećem kolu ide na AEK

Inter je prošle sezone završio drugi u andorskom prvenstvu s tri boda iza prvaka Santa Colome. Triput je bio prvak svoje zemlje, posljednji put prije dvije godine. U sljedećem pretkolu igrat će protiv AEK-a iz Atene. Inter nikada nije dogurao dalje od drugog pretkola u UEFA-inim natjecanjima, u kojima sudjeluje od 2020. godine. 

Inter prema Transfermarktu vrijedi 3.62 milijuna eura, a Velež prema istoj stranici vrijedi 5.8 milijuna eura. Velež je prošle sezone završio na trećem mjestu Premijer lige, iza Borca i Zrinjskog. Velež je prije dvije godine također doživio blamažu. Tada je u istom ovom natjecanju ispao u prvome pretkolu od malteškog Hamrun Spartansa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.