VIDEO Čudesni Hrvat unio se suparniku u lice nakon novog gola. Krenulo je naguravanje

Screenshot: MLS

DALLAS je pobijedio Austin 3:1 u utakmici MLS-a odigranoj u noći sa srijede na četvrtak po srednjoeuropskom vremenu. Paul Arriola doveo je Dallas u vodstvo u 10. minuti, a Gyasi Zardes izjednačio je šest minuta kasnije. Na novi pogodak čekalo se do drugog poluvremena.

Hrvatski napadač Petar Musa u 51. minuti podigao je loptu kako bi prošao Owena Wolffa na rubu kaznenog prostora. Vezni igrač Austina zaustavio ju je rukom i glavni sudac je dosudio kazneni udarac. Musa je preuzeo izvođenje, ali mu je golman Brad Stuver obranio. Međutim, s obzirom na to da je Stuver prerano izašao s crte, dosuđeno je ponavljanje penala.

Musa se unio suparniku u lice. Nastao je nered na terenu

Musa je u drugom pokušaju izabrao drugu, desnu stranu te je doveo Dallas u vodstvo. Hrvatski nogometaš potom se unio jednom od suparnika u lice, što je, čini se, bio nastavak ranijeg verbalnog sukoba. Suigrači i suparnici su ga razdvojili.

No nered se nastavio. Došlo je do naguravanja, jedan igrač Dallasa ostao je ležati na tlu, a glavni sudac Armando Villarreal par trenutaka kasnije dao je izravan crveni karton napadaču Austina Sebastianu Driussiju. Snimku cijele situacije pogledajte ispod.

Musa je zabio devet golova u mjesec dana

Musa je u sjajnoj golgeterskoj formi. U aktualnoj sezoni MLS-a postigao je 13 golova i asistirao za dva u 24 utakmice, s time da je u posljednjih mjesec dana zabio čak njih devet. Osobito impresivan bio je nastup protiv Minnesote 20. lipnja, protiv koje je u pobjedi 5:3 bio trostruki strijelac.

Rekordan transfer Dallasa

Musa je početkom veljače potpisao za Dallas u rekordnom transferu za taj klub iz MLS-a. Da bi ga doveo iz Benfice, Dallas je platio 9.7 milijuna eura i obvezao se da kroz razne bonuse taj transfer može iznositi i 13 milijuna. Musa je potpisao četverogodišnji ugovor.

Musu je Benfica kupila u ljeto 2022. za 5.5 milijuna eura od Boaviste. Ranije je igrao za Zagreb, Inter Zaprešić i Slaviju Prag, iz koje je išao na brojne posudbe. Portugalski mediji isticali su da Musa više ne želi biti tek džoker s klupe te da je tražio klub u kojem će biti prva opcija kako bi se prije Eura nametnuo Zlatku Daliću. Na Euro, koji je Hrvatska završila nastupom u grupnoj fazi, nije bio pozvan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.